Hoe het begon

Het begon in 1983 met het idee van mijn toenmalige echtgenoot en mij, dat er zou een hond komen, maar wat voor ras zou het worden?

Na veel gesprekken kwamen we uit op beider keus een Duitse Dog.Het liefst wilde we allebei een zwarte, dus er werd een puppielijst aangevraagd. In die periode was er een poststaking, dus geen puppielijst, toen zochten we naar een adres in de boekjes,waar we in hadden gekeken.In deze informatie hadden wij gezocht, wat nou eigenlijk de kleur ging worden. Het stonden foto’s in van een kennel, die we toen hebben benaderd en die bleken nog 1 zwart teefje te hebben van toen 10 weken.

Vesta van ’t Buitengebeuren, toen we daar kwamen, waren we meteen verkocht, maar tevens zagen we daar de kleurslag blauw.We werden door 2 prachtige grote blauwe doggen begroet en we zeiden tegen elkaar, volgend jaar kopen we een blauwe, deze hadden zo’n indruk op ons gemaakt.

Eind 1984 werd onze blauwe geboren. Blue Rose van de Kruishoeve , enigst teefje in een nestje van 6. Zij zorgde ervoor dat we showprikkels kregen, want zij werd ook onze eerste doggenkampioen. Er werd toen Rose 2 jaar was, door een dierenarts gezegd dat,Rose zwaar HD had en dat ze niet oud zou worden.Daardoor bestelde wij bij een fokker vast een nieuwe pup,zodat Vesta niet lang alleen zou zijn als Rose er niet meer was.Door deze fokker ben ik naar een andere dierenarts geweest om HD foto’s te laten maken en het bleek dat Rose HD tc had, maar een andere specialist gaf het antwoord voor het mank lopen, dat was een gescheurde kruisband, ze werd nadat ze kampioen was geworden geopereerd en werd bij ons 9 ½ jaar.

King Shere Khan v.d. Liftrasir kwam ook bij ons.Uit deze drie honden is de kennelnaam v. Rosherta ontstaan. Met Vesta konden we niet fokken, die moest met 6 maanden worden gesteriliseerd en Rose heeft nooit geen pups kunnen krijgen, het moederschap was voor haar niet weggelegd.Het Doggevirus was dus ook bij ons binnen gedrongen en er werd bedacht om teven aan te kopen om toch verder te gaan met een fokkerij.