Informatie

Wij zullen binnenkort onze site update met teven en reuen, zodat iedereen weet welke honden hier op dit terrein verblijven. Wij bezitten meerdere teven waardoor wij ook een ruimere keuze hebben met het doen van een dekking. Wij laten de teven alleen dekken, als wij zelf iets uit de combinatie houden.

Er wordt gefokt volgens het Verenigings Fokreglement

Wij fokken anders, dan andere fokkers.  

 


Wij geen 2 reuen uit een nest verkopen aan mensen die hier om vragen, dit n.a.v. een hele vervelende ervaring, van mensen die wel het idee hadden ervaring ermee te hebben.Uiteindelijk werd dat een heel verdrietig verhaal voor alle partijen, en dat was in 1993.

Deze informatie is n.a.v een telefoongesprek, waaruit blijkt dat mensen er toch heel makkelijk over denken en waarschijnlijk dat er fokkers zijn, die dit ook gewoon doen, met onder het mom, dat kan altijd samen.

Wij doen het niet, ter bescherming van de koper, maar zeker voor de honden.

Als mensen zeggen,we hebben altijd 2 reuen gehad, en dan vraag je verder, en dan blijkt dat beide een ander ras was, dus geen nestbroers. Dan probeer je daar een goede informatie in te geven, maar dat blijkt erg moeilijk binnen te komen.

Wat de rest fokkers doet met dit, moeten ze zelf weten.

Ook wil dat niet zeggen dat doggereuen niet samen kunnen,maar dan wel bij elkaar gezocht.

Dat wil niet zeggen dat wij mensen geen reuen verkopen, die al een reu hebben, maar dan wordt er door ons selectief naar leeftijd en karakter gevraagd en voor de toekomstige pup, naar karakter gekeken.

Zodat een leuk samengaan in gezin en honden een toekomst heeft.

 

 


Dat 90 % van de blauwe kampioenen in nederland afstammen van onze honden.Terecht of onterecht gefokt door andere, worden uit moeders door ons gefokt met hun keuze van reuen , (welke zeker na veel zoekwerk en 20 jaar ervaring niet onze keuze reuen) showwaardige honden gefokt. Reuen waar wij al 20 jaar vanaf blijven, vanwege zaken die wij niet willen opzoeken. Deze onderling worden gekruist,met waarschijnlijk het idee, dat wat ooit is gezegd, niet waar is. Ook willen wij dan ook niet benaderd worden door mensen die een pup kopen bij soort gelijke fokkers, die iets heeft, door toedoen van hun keuze reuen.

Er zijn teven in een pensioenhoek gezet bij een zogenaamde collegafokker, terwijl wij van beide nog een dochter tegoed hebben, maar wat niet is nagekomen. Bij de blauwe teef zelfs, naar eigen zeggen, de pups na dekking zouden zijn weg gespoten, omdat er iets gezegd zou zijn, wat die persoon niet beviel. Honden waar mee is begonnen, nooit zijn afgerekend oftewel betaald.

Jammer dat mensen die leuk worden benaderd, niet de andere kant van het verhaal weten.

Het lijkt wel, dat als ze de kampioenen uit de teven fokken, zichzelf op de borst kloppen en als ze door verkeerde keuze reuen iets anders fokken, qua gezondheid, dan ineens de moederlijn de schuld krijgt. Dat ze een goede moederlijn in handen hebben gekregen, wordt vergeten, dat er naderhand met keuze reuen iets anders tevoorschijn kan komen, blijkbaar ook.

Door de niet eerlijke ervaringen met fokkers, die niet zouden gaan fokken met de bij ons verkregen hond, terecht of onterecht en zelfs toe-eigenen, met daarbij niet nakomen van afspraken, verkopen wij huishonden en geen fokhonden.

Voor verkoop van pups wordt onze naam nog steeds goed gebruikt en ook de gezondheid van de honden. Er worden nog steeds honden door ons gefokt, gepresenteert als hun eigen, terwijl er toch al inmiddels eigen fokresultaten zijn. Ook visitekaartjes en banners, waar onze honden op staan worden gebruikt als reclame voor hun eigen kennel.

Maar beter goed gepikt, dan slecht verzonnen.

Als je niets meer met diegeen waar je de afspraken niet mee nakomt wilt hebben, presenteer dan ook eigen gefokte honden. Laat zien of het na 4 generaties nog zo is. Ook dat er trots wordt verteld, dat er generaties bij hun in de kennel zijn, dan vergeten ze alleen nog te zeggen, waar de hond vandaan komt, waar het mee is begonnen.

 


Wij importeren reuen voor onze eigen teven, mocht na goedkeuring, er fokkers zijn die hun teven willen laten dekken, kan en mag dat, er van uitgaande, dat deze fokkers hun huiswerk hebben gedaan van de teef, waarmee zij komen.Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor resultaten die anders uitvallen dan verwacht.

Ook worden onze reuen sperma gecontroleerd voor de teven komen , zodat diegene die komt niet bij een lege reu staat te dekken,  mocht er twijfel zijn aan woord, zal er een officieel rapport worden opgesteld en worden overhandigd. Mensen hebben heel snel iets van horen zeggen.

Reuen die gefokt zijn uit Rosherta teven, zullen zeer selectief ter dekking staan en dan vooral alleen in het buitenland.

Wij het graag zo hebben, zoals  het nu is.

 

 


 

Honden gefokt door de aanwezige personen op dit adres, worden verkocht met garantiebepalingen en overeenkomst, welke door de eigenaar en door ons te dient worden nagekomen.

Momenteel zijn er 2 gevallen, die beide betreffen een pup uit nesten gefokt door A van den hoven,  deze vroegtijdig zijn te komen overlijden, een overlijden welke geen aangeboren of erfelijke afwijking is, in beide gevallen hebben we deze personen een andere pup aangeboden. door de een wordt deze afgeslagen omdat ze geen dog meer willen,maar we inmiddels, want doggeland is erg klein, toch hun idee hebben laten vallen elders, het 2de geval hebben wij ook een andere pup aangeboden, terwijl wij geen schuld zijn aan het overlijden. Wij niet zijn benaderd voordat de hond nog maar was ingeslapen, en zo dus zelf niets hebben kunnen ondernemen of second opinie te kunnen vragen. Beide honden zijn geen familie van elkaar maar uit verschillende nesten, waarvan de andere nestgenoten tot op heden niets vreemd vertonen, zo wie zo niet iets wat niet te verhelpen zou zijn op onze kosten. Beide personen wenste hun aankoopbedrag terug zodat er elders een nieuwe pup kon worden aangeschaft.

In onze overeenkomst staat duidelijk, als er aangetoond word dat het betreft schuld van onze kant, dat deze mensen een hond aangeboden krijgen te waarde van de aangeschafte hond.Uit coulance hebben wij beide partijen toch een aanbod gedaan, maar wij gaan geen geld terug geven om elders een hond aan te schaffen, als we zelf aan de vraag kunnen voldoen.Deze personen krijgen nu niet wat ze eigenlijk willen, en gooien nu flink met stront, zeg het zo maar. Wel hebben we andere fokkers op de hoogte gesteld van dit feit, en hebben deze zelfs hun contract aangepast, want wat deze mensen bij ons doen, doen ze dan ook bij een andere fokker, omder het mom van netjes afhandelen.

In het eerste geval betreft het hier een zwarte reu, waarvan wij de vader van 8 jaar en de moeder van 6 jaar nog hebben,in het andere geval betreft het een grijstijger reu, welke de mensen wel hadden willen vervangen door een harlekijn reu, zonder evetuele bijbetaling. Ieder verhaal heeft 2 kanten, dus zo ook deze verhalen, en deze mensen zullen zeker niet schromen hun eigen verhaal te brengen. Gelukkig zijn de tevreden klanten over de 20 jaar veel malen meer dat dit soort klanten. Een auto die met een wiebelend wiel naar het schroot wordt gebracht, kun je ook niet verhalen bij de dealer, en niet meer reageren op een aanbod en wel alles in werking stellen om zo slecht mogelijk over een fokker te spreken is heel makkelijk. Ook al doen andere fokkers het anders en wordt dat bij ons naar voren gebracht, mensen tekenen hier onze overeenkomst en niet die van een andere fokker . De goede verhalen worden immers veel minder geschreven en gepubliceert.


Mensen die graag een Rosherta hond willen,kunnen die alleen bij ons kopen. ieder ander die de naam gebruikt,misbruikt, wil niet zeggen, dat deze met de keuze van reuen hetzelfde fokken en leveren. Ook multikampioens honden vererven geen kampioenen, we hebben bewezen uit diverse niet kampioenshonden, de mooiste en meest winnende honden te hebben gefokt, immers met de juiste keuze van reuen, van 25 jaar vergaarde informatie.deze info geven we, omdat we steeds vaker horen, ja maar die fokt ook met honden van u.

Dat is niet meer volgens de afspraak en geen samenwerking en keuze reuen bepaling door ons.

nakomelingen van reuen,waar wij onze handen niet aan willen branden en ruim 15 jaar vermijden,vanwege een probleem,waar we niet op zitten te wachten, worden nu wel degelijk gebruikt, want de teef is immers 15 jaar zuiver gefokt, en dan kun je een gok nemen.Een gok waar deze zelf verantwoordelijk voor zijn en niet als het probleem boven water komt en ineens wel op de gefokte teef wordt geschoven. Zo worden honden uit de fok genomen, omdat deze wat zouden vererven, maar dochters worden aangekeurd en voor de fok ingezet.Het zal wel zo zijn, dat wij van 2 teven nog iets te goed hebben en dan kun je dit het beste zo doen. Kennel is per email op te vragen.

vreemd!!

 


Bij ons verblijven momenteel de 4de generatie blauw.Blue Moon Cruiser op leeftijd van bij 8 jaar, van hem zijn dochter Tinata The Heartbreaker v Rosherta, haar dochter Eliza Easy Heartbreaker v Rosherta en haar zoon Patrol Pancho v Rosherta.

Voor diegeen die onze site goed in de gaten houden en daarbij ook ons alfabet. Ons X nest waren 2 pups, waarvan de teef bij ons blijft en waarvoor we naar Manchester gereden voor deze combinatie. Ons Y nest was 1 puppieteef en ons Z nest was 1 puppiereu geboren met een keizersnede.We hopen een ieder die deze info goed of kwaad wil gebruiken op welk forum dan ook hiermee van dienst te zijn geweest.

Mochten er mensen zijn die precies willen weten waarom en waardoor de samenwerking met welke fokker dan ook, die met onze honden fokt gestopt is, kan dat met gewone mail.we hebben tot nu toe, genoeg nieuwkomers,die onder het mom van wat leuk, en we willen niet gaan fokken en we willen jullie wel helpen, in het zadel geholpen, goede start gegeven, alle adviezen aangedaan en hun op weg geholpen.Alle wijsheid die van we  20 jaar hebben vergaart, van vele kilometers rijden en vele zaken zelf onderzoeken, gratis doorgegeven.

We weten inmiddels wel, dat heel veel fokkers vooral over elkaar praten en met elkaar praten. Zo zegt de een niet met de ander te willen praten omdat ze boos zijn op elkaar en op show, staan deze dan gewoon met elkaar te praten en brengen zelfs elkaar honden voor.

Vreemde wereld, die hondenwereld.

Dan worden wij aangekeken waarom we niet met andere praten, omdat wij namelijk niet hoeven te weten hoe ieder zijn ding doet en hoe diegeen zijn koffie drinkt. Wij zullen en kunnen nog steeds onze eigen gang gaan, ik rij nog steeds mijn eigen kilometers en voer nog steeds mijn eigen gesprekken met reuen eigenaren of eventueel buitenlandse fokkers.

wij betreuren dan ook zeker, dat zaken welke wij niet naar de buitenwereld brengen, daar deze achter gesloten deuren door partijen is afgesproken, veelal niet worden nagekomen door de andere partijen(fokkers)Waardoor wij in vele de boosdoener zijn, iets wat je afspreekt, moet je nakomen, hoe moeilijk dat ook is.Wij worden wel vastgehouden aan de gemaakte afspraken,maar andere blijken daar toch heel makkelijk mee om te gaan.

ook hierover kan privemail ontvangen worden.

Rosherta had al een eigen indentiteit en zal die nog lang behouden. Nadoen is niet het zelfde. De naam verkoopt makkelijk blijkt.Maar goed, het is altijd beter gepikt, dan slecht verzonnen.

 

 


Wij zijn heden uit de SBDDF, we hebben dit zelf aangegeven, omdat we momenteel de tijd niet kunnen vinden,door gezondheidsredenen en andere privezaken. Wij hebben de afgelopen jaren als zeer positief ervaren en willen die gedachten dan ook zo houden, wij wensen ieder bij deze groep het allerbeste voor de toekomst.Men weet nooit wat de toekomst brengt.

Wij willen u erop attent maken dat wij geen verantwoording dragen voor pups aangeboden uit een der ouderdieren door ons gefokt. Ook worden bij ons vandaan geen fokhonden verkocht, maar huishonden, ook worden onze reuen niet ter dekking gegeven aan teven die jonger zijn dan 18 maanden, hetgeen momenteel wel gesuggereerd wordt, daar er ergens een nest ligt, met een op contract gekochte hond.

Wij willen laten weten, dat onze teven in huis bevallen, waar pups opgroeien totdat ze er aan toe zijn om naar buiten te gaan, waar de faciliteit, van verwarmde binnenkennels zijn.


Graag willen wij weten, waar de honden blijven die bij ons vandaan komen.Dus mocht u zijn verhuist, laat het even weten en ook bij overlijden zouden wij graag op de hoogte worden gesteld, wij vernemen het liever van Uzelf dan dat we het via via moeten horen of lezen.

wij geven op aanvraag dek en geboortebegeleiding, wat dit inhoud en wat de kosten hiervan zijn, kan worden aangevraagd per email rosherta@kpnmail.nl