Nieuws

Volgende honden zijn HD vrij en DCM vrij.

Breathtaking Babe v Rosherta

Alexander Bodhi v Rosherta

Lordship Lambert v Rosherta

 

Er zijn weer 9 honden vrij van DCM, de volgende honden hebben de test wederom goed door staan.

Ilatus Icon Original Blue (gele reu)

Baracuda (gevlekte reu)

Blossom Be heartbraker v Rosherta( blauwe teef)

Elizabeth Eline v Rosherta(blauwe teef)

Ikosa Inouk v Rosherta(blauwe teef)

Eliza Easy Heartbreaker v Rosherta(blauwe teef)

Xandokan Xtreme v Rosherta( blauwe reu)

Lordship Lambert v Rosherta (blauwe reu)

Nightblack Nirvana v Rosherta( zwarte teef)

Andere honden die vrij zijn van DCM, zijn Kissable Kimba v Rosherta, Xshaya Ximberley v Rosherta, Sunshine Siosa v Rosherta, Giluna Grazia Original blue, Powerful Blue sky v Rosherta, Vamp very heartbreaker v Rosherta,Jamelia Jolene v Rosherta.

 


 

   

Damarkann Noble Venture( Chaos) zoon van Flo 5 jaar geleden, vader van deze reu is onze import Thunder Myszatka vader van vele kampioenen uit de lijn van Multi Kampioen King Igor v Rosherta

 


 

 

Vandaag bereikte onze het droevige bericht dat Thunder is overleden aan een maagtorsie, met deze reu verliezen we niet alleen een goede bloedlijn,maar ook een lieve hond. Thunder was DCM vrij. Hij leeft voort in zijn nakomelingen, welke op show kampioenschappen behalen. Ook Thunder hebben wij voor onze eigen teven gehaald en gebruikt met succes.


 

Op 3 oktober 2011 zijn Jamelia Joline v Rosherta en Xshaya Ximberley v Rosherta beide wederom onderzocht op DCM. JJ  4 1/2  is vrij en Flo 6 jaar en is vrij. 

Flo is een dochter van onze reu Cruiser en JJ is een kleindochter van onze reu Cruiser, moeders deze teven zijn nestzusters.

 


 

Vamp Very Heartbreaker v Rosherta heeft op 5 maart in Groningen op de dag dat ze 27 maanden werd haar laatste punt gehaald voor nederlands Kampioen.

De Deense keurmeester maakte haar ook nog beste van het ras tegenover een Deense kampioensklassereu.

Fleur is de 6de generatie kampioen door ons zelf gefokt, het begon in 1991 met Chantal Cimberley en is tot op de dag van vandaag nog niet gestopt.

Weer bewezen schoonheid al 20 jaar


 

Vamp Very Heartbreaker v Rosherta heeft in 1 maand en 3 shows, haar nederlands Jeugdkampioenschap behaald, tevens heeft ze in deze 3 shows alle punten voor het nederlands kampioenschap behaald, dus met 27 maanden heeft ze genoeg aan een reserve.

Leiden 20 maart, Leeuwarden 5 april en Goes 17 april

hiermee wederom bewezen een vaste moederlijn te hebben, waar andere hun voordeel mee doen.

de naam Rosherta blijkt nog altijd goed te verkopen.


 

In Leiden werd Lovergirl Leandra v Rosherta definitief ned.kampioen, ook deze teef was uit het nest de eerst keus van ons en dat heeft ze bewezen in type.

Vamp Very Heartbreaker werd Beste teef en kreeg haar jeugdCAC


 

In Groningen kreeg Sequioa veel belovend en werd 3 in de erering


 

06-12-2009 Dogachtigen

Van onze honden, kreeg Limeted Laticia 2 uitmuntend in haar klasse, kreeg haar blauwe zus, Lovergirl Leandra CAC/BOB en kreeg Seqouia 1 veelbelovend en Beste babie. Femke Felicia Original Blue kreeg 1 Uitmuntend

Onze engelse loge Damarkann He is the One, heeft in 6 shows, 6 maal 1 uitmuntend behaald en werd op Dogachtigen hiermee ook definitief Ned.Kampioen. Wij zullen hem met trots terug brengen en  uitbrengen op de Crufts 2010.


 

03-10-2009

Wij zijn trots te melden dat onze gele honden gefokt uit zwart/blauw en gevlekt, na 4 generaties de nederlandse kampioenschap titel mogen hebben ontvangen. Femke Felicia Original Blue werd in Zwolle Kampioen en Giluna Grazia Original BLue werd in 3 opvolgende show ned.jeudkampioen.

Beide zijn dochters van 2 nestzuster en staan in het hoofdstamboek, zodat deze de titel mogen dragen. Ook hierin hebben we dus weer bewezen dat onze moederlijn goed gefokt is. 


 

27-07-2009

Wij feliciteren Amazone Azurra  met haar behaald resultaten, moeder is Troy Truly Heartbreaker v Rosherta (dochter van Blue Moon’s Cruiser)en vader is de door ons geimporteerde blauwe reu Blue Thunder Myzsatka(kleinzoon van multi kampioen King Igor v Rosherta), een combinatie door ons goed bedacht en een pup op jonge leeftijd goed uitgezocht, verzorgd door derde, gefokt in samenwerking om daar met 2 kennels mee verder te kunnen gaan, nooit vermeld zoals werd gezegd. We wensen haar verder veel succes in de kennel waar ze nu verblijft.


 

19-06-2009

Vandaag werd Blue Moon’s Cruiser wederom op 7 jarige leeftijd Cardio goed bevonden, inmiddels hebben al vele van zijn kinderen en kleinkinderen ook bewezen  Cardio oke te zijn,iets waar andere weer hun voordeel mee kunnen doen. 


 

07-06-2009

Kampioensclubmatch NDDC

Quelle Qukidee v Rosherta 2 uitmuntend,Limited Laticia v Rosherta 1 Uitmuntend, onze loge Rebus uit engeland kreeg in zijn klas 1 uitmuntend.


 

19-04-2009

Jongehondendag NDDC

 Uwe Umberto v Rosherta  1 Veelbelovend,Kaya v Rosherta 1 Uitmuntend, Femke Felicia Original Blue 1 Uitmuntend Beste gele van die dag, Vagabond Viktor v Rosherta 2 veelbelovend, Snow Shaggy v Rosherta 1 Zeer goed, Sunshune Siosa v Rosherta 1 uitmuntend, Limited Laticia v Rosherta 1 uitmuntend.

Zoals u kunt zien een succesvolle dag


 

11-2-2009

Afgelopen show in Eindhoven, heeft Amazona Azurra  haar kampioenschap behaalt. Van deze kant zijn we daar ook trots op ,haar moeder is Troy Truly Heartbreaker v Rosherta en haar vader de importreu Blue Thunder Myszatka(kleinzoon van King Igor v Rosherta) Het nest kwam door samenwerking tot stand.


 

24 januari 2009

Nieuwjaarsreceptie van de NDDC, waarbij weer diverse honden waren uitgenodigd voor het behalen van jeugd en nederlands kampioenschap.

Voor de jeugdkampioenen uit onze honden, waren aanwezig Jamelia Jolene v Rosherta, Femke Felicia Original Blue en Bedazling Mucca .Ook diverse honden gefokt van , waarvan de moeders Roshertahonden zijn.

 


 

31-12-2008

Een afsluiting van een veel bewogen jaar, diverse mensen die ons belde, dat hun zo geliefde oudje was overleden waarvan ze veel plezier hebben mogen beleven. Foto’s en goede reacties hebben we mogen ontvangen van mensen met een nieuwe Rosherta of Original Blue pup.


 

1 september 2008

Vandaag werden we benaderd door fokkers, die hun honden via marktplaats zagen worden aangeboden, de fokker was te laat en zijn hond Dobas was al verkocht naar een kennel in zuid limburg, waar de reu direct werd in gezet als dekreu. Wij kregen bericht dat een teef door ons gefokt ook in dat bestand honden zat, welke door handelaren te koop aan werd geboden. Deze was als laatste, in de avond van 2 september zijn we in naar nog een plaatsje in limburg gereden om onze teef terug te kopen, ze zat samen met een reu, welke niet door ons gefokt, wij hebben wel de fokker hiervan op de hoogte gebracht ,maar deze had geen intresse. Daar aangekomen vonden wij beide honden in zeeer zeer slechte conditie, onder de bijwonden, ligplekken en broodmager. Ze bleken dus ongeveer 8 maanden in handen te zijn van deze mensen

Wij hebben het niet aan kunnen zien en hebben ook de reu, want anders kregen wij de teef niet, mee weggekocht. Al deze doggen een bestand van 16 waren eigendom van iemand die ze voor wat voor reden dan ook heeft weggedaan,zonder de fokkers daar van op de hoogte te stellen.

De oude eigenaar welke nog op het stamboom stond, toen wij ze weghaalde was op dat moment voor ons niet bereikbaar. 


 

Rotterdam

Daar behaalde de jeugdteef Lovergirl leandra v Rosherta, 2 Uitmuntend in de jeugdklas, haar zwarte zus, Limited Latisja , werd in de jeugdklas 1 U en beste teef, met daarbij het CAC, beide zijn dochters van Kingo Diesel v Rosherta.

Ook feliciteren bij BLue mack  met behalen van zijn punt, werderom stonden de ouders niet vermeld in de catalogus, moeder deze hond is Kaira Kimberley v Rosherta, volle zus van Kingo Diesel.

Kwaliteit verloochend zich niet, sommige mensen wel.


 

Hulten

Wij feliciteren CorinBlue  met het behalen van jeugdkampioenschap, wederom stonden ouders niet goed vermeld in catalogus.

Vader  is zoon van Kaira Kimbeley v Rosherta en moeder is Heartbreaker Mata hari v Rosherta 


 

Arnhem

Wij feliciteren Baronesse met behalen van haar kampioenschap, daar oudersdieren niet goed vermeld stonden in de catalogus, moeder van deze teef is Kaira Kimberley v Rosherta.


 

24-03-2008

Vandaag in Leeuwarden werd onze zwart uit blauw Jamelia Joline v Rosherta, jeugdkampioen, dit resultaat behaalde ze in 4 shows, oftewel in 1 maand, haar eerste jeugdCAC was 2 maart, de tweede 8 maart en de derde 24 maart, ze wordt 29 april 1 jaar..

 


 

13-03-2008

Vandaag bereikt ons het nieuws van Tischa van Saskia en Ed, vreselijk gewoon, wij wensen beide dan heel veel sterkte met het verlies.

Tischa van Rosherta: 9 januari 2000-13 maart 2008.

Toen Tischa als pup bij ons kwam wonen,

Vervulde zij een van mijn grootste dromen. 

Zo’n lieverd had ik niet eerder gehad,

Voor iedereen was ze een ontzettende schat. 

Ze was nieuwsgierig en vond alles fijn,

Zo moest het altijd kunnen blijven zijn. 

In je hoofd weet je, dit kan niet altijd duren.

Dat merkten we de laatste tijd aan d’r “kuren” 

Ze hield zich flink, een echte “grote” hond,

Maar d’r lijf werd steeds minder gezond. 

Nu kwam de tijd om met elkaar te overleggen,

Wat Tischa wel dacht, maar niet kon zeggen.  

Ze kon altijd zoveel vreugd en liefde geven,

Maar was aan ’t eind van d’r lieve leven. 

We hebben besloten met heel veel verdriet,

Ze mag voor altijd slapen, want zo kan ’t niet. 

Tischa bedankt voor de hele fijne tijd,

We zullen altijd aan je denken, “kleine meid”.

 

                                    De regenboogbrug, de weg naar de hondenhemel.


 

02-03-2008

Op de tentoonstelling in Groningen werd Glamorous Gatherine Beste blauwe teef en kreeg tevens haar jeugdCAC,Jamelia Joline kreeg ook 1 Uitmuntend JeugdCAC.


 

13/26-1-2008

Tinata en Donna zijn gedekt, we wachten af wat het brengt.


 

20-1-2008

Op de nieuwjaarsreceptie van de NDDC, werd Blue thunder Myszatka gehuldigd met het behalen van Beste reu  NDDC alle kleuren 2007, Ook zijn we trots te vertellen dat alle aanwezigen uitgenodigde blauwe, betreffende het behalen van een CAC of jeugdtitel,dan wel kampioenschapstitel, allemaal afstammen van Rosherta.

een vast type waar dus vele keurmeesters voor vallen.


 

9 december 2007

Op dogachtigen werd Blossom be Heartbreaker v Rosherta BOB bij de blauwe en werden we eerste in de nakomelingenklas met kinderen van Blue Thunder Myszatka(kleinzoon King Igor v Rosherta)Tot op de dag van vandaag geen spijt dat we deze prachtige reu samen hebben kunnen halen bij een bevriende fokker in Polen kennel v Myszatka. 

 


 

24-11-2007

Wij feliciteren Bart met zijn jeugdtitel en winnertitel

Moeder van hem is Kyon, een volledige Roshertafok.

Ook de beste teef is achterkleinkind King Igor van Rosherta, inmddels bewezen dat uit onze honden de nakomelingen het goed doen op tentoonstelling.


 

 

30-10-2007

Vandaag feliciteren wij alle nakomelingen van ons P. nest die 11 jaar zijn geworden, ook vele nakomelingen van diverse uit dit nest zijn al ruim 8 jaar. 

In het bijzonder. 

Patou Pandora van de Fam. Nijs ( Drentse Grond ). Waar Patou stammoeder heeft mogen worden van diverse  top nakomelingen.

.

 


 

29-09-2007

Op de tentoonstelling in Maastricht werd Xigora Xatherine v Rosherta Ned.Kamp en Amazone Azurra Jewels Blue Jeugdkampioen, beide zijn in samenwerking gefokt.


 

17-06-2007

Op de kampioensclubmatch NDDC werd 

Xanttha Veteraankampioen blauw, 

kind van King Igor en Haera v Rosherta.


 

27-05-2007

Wij feliciteren Adonna van Santa Mira met het behalen van het nederlands Kampioensschap, met een doorgeschoven punt in Arnhem. Zij is een dochter van Multi kamp. Heartbreaker Mata Hari v Rosherta.


 

25-03-2007

Op de tentoonstelling in Leiden, werd onze Tinata The Heartbreaker beste teef bij blauw, ze was nog nooit eerder op show geweest, ze verloor Beste van het Ras, van onze gezamelijke importreu Blue Thunder Myszatka. Tinus liet in de klassen weer diverse hoogvliegers achter zich.


 

14-03-2007

Bij ons beviel Nakota new Heartbreaker van 11 prachtige pups, zie meer onder pups.


 

04-03-2007

Onze Blossom Be Heartbreaker werd in Groningen op de tentoonstelling nederlands jeugdkampioen.


 

 

11-02-2007

Bij ons beviel Jewel in Black van 6 prachtige pups en tevens feliciteren wij Utah Udette v Rosherta met haar eerste nestje, waarin 5 gevlekte en 5 grijstijgers,vader van dit nest is de Franse Importreu Armand Assante.


 

04-02-2007

Geweldige resultaat geboekt door Baronesse v Santa Mira in Eindhoven. Ze werd beste teef in blauw, is dochter van de door ons gefokte Kaira Kimberley v Rosherta.


 

01-01-2007

Wij ontvingen van Kennel Bonel uit Finland goede berichten van onze exportreu 

Thunderbird Thom v Rosherta.

Hij is op alles gecontroleert en overal vrij van en is inmiddels succesvol ingezet in de fokkerij.

 


 

14-12-2006

Vandaag triest nieuws, na telefoontje gisteren, bracht ik nog een bezoek aan Iris, ze ging hard achteruit, ze had zich verslikt in haar zo geliefde hobby, Eten.Het zag er niet best uit, heb nog met Wil en Jaq een rondje met haar gedaan, afscheid genomen van een vreselijk lieve hond die na een vreselijk verleden nog bijna 5 heerlijke jaren heeft gehad bij Wil. Iris heeft de beslissing zelf genomen en sliep rustig zelf in. Ze leeft voort in haar kinderen en we zullen haar zeker niet vergeten.

 Iris v Rosherta werd ruim 11 1/2 jaar.

 


 

25-11-2006

Wij feliciteren alle honden die op de winner afstammen uit onze honden, waaronder Xigora Xatherine ,Blossom Be Heartbreker, Xshaya Ximberley, Simply Sunday, Joelle Ircomara, Chendo Casanova v Rosherta en de honden Blue mack , Adonna , Boronesse v Santa Mira van de moeders Heartbreaker Mata Hari en Kaira Kimberley v Rosherta en de blauwe teef Padu Lady  en Marika va Drentse grond. Kleindochters clubkampioen Patou Pandorra v Rosherta, Hieruit blijkt dat Rosherta bewezen heeft Doggen met schoonheid te hebben en die het vererven.


 

 

05-11-2006

Wij feliciteren Blue mack v Santa Mira en Adonna v Santa Mira met de behaalde resultaten in Bleiswijk, Het zijn immers kinderen van 15 jaar Rosherta honden van moederskant., OOk willen wij de fokker de heer Dujvic hartelijk danken voor de lovende woorden over onze honden naar de keurmeester, Hij is heel erg blij dat hij met 2 prachtige klasse teven door ons gefokt, zulke resulaten boekt als beginnend fokker. Het zijn namelijk de laatste 2 teven die verkocht zijn aan mensen die eigenlijk niet zouden gaan fokken. Voor meer info kan er gemailed worden met rosherta@tiscali.nl.Romeo Roy v Rosherta werd BOB en een dochter van onze gevlekte reu Lord Lorenzo werd 1 U jeugdCAC

 


 

 

30-10-2006

Wij feliciteren, Patou Pandorra, Princess Florence, Premium Blue Joy,Penelope Phyllis en Patrizia met hun 10de verjaardag


 

28-10-2006

Goede tentoonstellingsuitslagen voor onze honden in Utrecht, ook gefokte honden door andere uit 16 jaar Rosherta honden draaide goed, Op deze dag werd Xigora Xatherine V Rosherta Nl.JeugdKamp. Voor andere uitslagen zie shows


 

12-09-2006

Een trieste dag vanwege het verlies van Kareltje, eerste gele uit onze blauw/zwart honden en grootvader Dolores Diluna Original BLue.

Gisteren nog voor een bakkie geweest, en hij was niet zoals hij altijd kwam begroeten, we zullen hem niet vergeten, Platvoet werd ruim 8 jaar.


 

27-08-2006

Een goede dag voor Rosherta op de tentoonstelling te Rotterdam, Het lag niet aan geld,het handlercostuum of vriendendienst, het waren de honden die wonnen. Ook nakomelingen uit Roshertahonden behaalde goede resultaten., Zie shows

 


 

24-08-2006

Vandaag hebben wij plots afscheid moeten nemen van Odette vd Feldblume, We hoopte op een nestje met haar van Damarkann Mahanttan Magic,  het heeft niet zo moeten zijn. Ze was ons zeer dierbaar en ze leeft verder in haar kinderen van 2 jaar geleden.

 


 

18-08-2006

De pups van Donna zijn allemaal besproken, van het nest van Tinata zoeken nog enkele een baas


 

30-7-2006

Xigora Xatherine v Rosherta werd Rhein-RhurJugendsiegerin in Oberhausen


 

19-7-2006

Blue Moon’s Cruiser dekte de blauwe teef

Arcane d’Imperor’s Magenoun uit Zwitserland


 

16-7-2006

We zijn er zeker van dat Donna en Tinata drachtig zijn,we zien zelf erg uit naar deze combinaties


 

14-7-2006

Na Providerproblemen proberen we de site weer 

Up to Date te houden


 

1-7-2006

Blue Moon;s Cruiser dekte de blauwe teef 

Juanita v Myszatka van Wanda Kotik uit Polen.


 

11-05-2006

De engelstalige site is on air


 

6-5-2006

Onze Shania beviel van 10 prachtige pups. wilt u meer weten kijk bij pups

 


 15-04-2006

Na de Site van Blue jewels geholpen te hebben op het web te zetten, willen we ook eindelijk onze vernieuwde site op het web zetten.

Diverse pagina zullen worden bijgewerkt, wij wensen iedereen veel leesplezier 

 

 

 


 

Dekte Blue Moon’s Cruiser de blauwe teef 

Fonda of Blue sensation


 

 16-02-2006

Dekte Blue Moon’s Cruiser de blauwe teef Ariel of Winstons PLace uit Belgie


 

 14-02-2006

Dekte Blue Moon’s Cruiser de blauwe teef Annabel Jane of Jazbo’s Dream